Hete kip fantasie.
Een “uitprobeerseltje” dat héél lekker smaakt!! Èn snel klaar is!
Ik had vandaag is zin om wat eetbaars te maken met ingrediënten die ik nog in huis had…zoals sperziebonen…kip…kokosmelk..etc..etc.het was ook nog eens snel klaar …dus…mooi meegenomen op een zonnige dag. ( kan ik nog ff lekker in de tuin zitten)
Benodigdheden voor 4 personen:
1 kilo kippenbraadstukjes
1 pond sperziebonen
2 uien
3 teentjes knoflook
200 ml kokosmelk
2 bakjes kruidenpasta groene curry ( conimex)( of ajam panniki)
Ongeveer 2 ons taugé
Blikje bamboescheuten ( niet noodzakelijk maar lekker voor de byte!)
Wokolie
Evt. rijst/bami of pasta
Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten nog nèt niet gaar en giet af in een vergiet.
Bak de kippenstukjes in de wokolie aan beide kanten bruin ( kruiden met peper/zout of kipkruiden
Haal ze uit de pan en bak de twee fijngesnipperde uien met de uitgeperste knoflook.
Voeg de ajam paniki en de kokosmelk toe, en de kippenbraadstukjes. Laat dit lekker een half uurtje op een klein pitje sudderen, zodat de kip bijna uit elkaar valt. Doe dan de sperziebonen erbij. De sperziebonen naar smaak “gaar “ laten worden en nog wat taugé toevoegen.
Lekker met rijst, maar ik had nog een bak kant-en-klaar bami uit de supermarkt ( luie huisvrouwen bami!)
Met een beetje fantasie zou je dit ook kunnen maken met kipfilet…stukjes hamlap of fricandeau.
Heb dit s`morgens al klaar gemaakt, dan trekt de smaak lekker in en hoef je het alleen maar op te warmen!
Eet smakelijk!!